Skip to content

Vimeo-striimaus AnnaK:ssa

Tammikuussa 2022 AnnaK:n Huipussa toteutettiin Vimeo-striimaus Safetumin Paloturvallisuus 2021 julkaisutapahtumasta. Alunperin tapahtuma suunniteltiin hybridinä, eli osa osallistujista olisi tullut AnnaK:hon ja osa olisi seurannut tapahtumaa etänä. Tästä ajatuksesta luovuttiin pahenevan koronatilanteen takia ja tapahtuma vaihdettiin striimaus-toteutukseksi.

Huippu-tila sopii mainiosti koronaturvallisiin tapahtumiin. Mikrofonimme ovat katossa, joten esiintyjien ei tarvitse miettiä puettavien mikrofonien sijoittelua eikä niiden pinnoilla mahdollisesti olevaa virusta. Huipussa pystymme pitämään myös hyvät turvaetäisyydet esiintyjien välillä. Huipun tilat luovat tapahtumiin upeat puitteet ja tilan kalusteratkaisut ovat helposti muunneltavissa.

Tässä tapahtumassa esiintyjät pystyivät keskittymään asiasisältöön ja tekniikan hoitaminen oli kokonaan AnnaK:n AV-tuottajan vastuulla. Vimeo-striimin toteuttaminen on virtaviivainen tapa niin järjestäjille kuin katsojille. Linkki striimista voidaan muodostaa milloin vaan ja sen voi jakaa haluamallaan alustalla linkkimuotoisena tai upotettuna haluamaansa paikkaan. Katsojat voivat seurata tapahtumaa ilman kirjautumista. Vimeo-striimiin voidaan liittää myös vuorovaikutuksellisia toimintoja kuten chat tai Q&A. Niitä ei tällä kertaa tarvittu.