Skip to content

Mikä on AnnaK?

  • Kiinteistö- ja rakentamisalan elävä keskusteluareena
  • Huippumoderni studio- ja kokoustila keskellä Helsinkiä

AnnaK on olemassa mahdollistaakseen uudenlaiset kohtaamiset.

AnnaK tarjoaa uniikit studio-, kokous- ja tapahtumatilat Helsingin ydinkeskustassa. Tilat mahdollistavat huipputekniikalla toteutettavat virtuaaliset tapahtumat ja hybridikoulutukset.

AnnaK sijaitsee Annankadun ja Kalevankadun kulmatalon ullakolla, jossa avarat, rauhalliset ja valoisat tilat on saneerattu vuonna 1898 rakennettua kiinteistöä kunnioittaen.

AnnaK on savuton.

Millä periaatteilla toimimme?

AnnaK on koko yhteisömme nimi. Se kattaa kaikki tilat ja kaiken toiminnan.

Haluamme tarjota parhaat edellytykset ja foorumin kiinteistö- ja rakentamisalan yhteiselle keskustelulle ja kehittämiselle.

Meille kaikki ovat tervetulleita.
Meillä saa olla utelias ja ottaa kontaktia.

Huipulla tavataan!

Arvomme

Rohkeasti
Yhdessä
Innostaen

AnnaK on Green Office

Olemme sitoutuneet noudattamaan toimintaperiaatteita, joilla vaikutetaan tilojemme ja toimintamme ympäristökuormitukseen. Jatkossakin pienennämme tavoitteellisesti hiilijalanjälkeämme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti vastuullisempaan suuntaan.

Koy Anna-Kalevan Historia

Vuonna 1899 valmistunut nelikerroksinen asuintalo edustaa vuosisadanvaihteen historistista arkkitehtuuria.

KOy Anna-Kaleva; Annankatu 24. Kalevankatu 15.; Helsinki

Vuonna 1899 valmistunut nelikerroksinen asuintalo edustaa vuosisadanvaihteen historistista arkkitehtuuria. Julkisivuissa on ikkunat ryhmitetty huonejaon mukaisesti. Useissa huoneistoissa on säilynyt korkealaatuisia kiinteitä sisustuksia. 

Historiallisten tyylien leimaamien julkisivujen pohjakerros erottuu sokkelimaisena viivarustiikan takia ylemmistä kerroksista, joiden sileäputsattu julkisivupinta toimii koristettujen ikkunakehystyksien taustana. Symmetrisen julkisivun keskiosassa on erkkerit, joiden yläpuolella kattoprofiilissa kolmiosainen, pyöreä barokkiyksityiskohta.

Julkisivua hallitsee korkea ja koristeellinen kulmatorni. Rakennuksen katujulkisivut edustavat nk. kertaustyylien
ja kansallisen tyylin murrosvaihetta, se on kuitenkin tyyliltään suurimmaksi osaksi Ruotsin-ajan barokkia. 

4. pääporras Annankadun puolella on runsaasti koristeltu. Seinän alaosa on puolipaneloitu marmoroinnilla, yläosa on maalattu vaaleaksi, leveät, profiloidut listat rajaavat panelointia. Korinttilaistyyliset pilasterit koristavat sisääntuloa. Katonrajassa on leveät vaakalistoitukset kipsikoristein. Lattia on shakkiruudutettua betonimosaiikkia, sisääntulossa lattian koristelu on runsaampaa. Porraskaiteet on taottu. 

Lähde: Helsingin kaupunginmuseo , r. KOy Anna-Kaleva;
Annankatu 24. Kalevankatu 15.; Helsinki.